Čokoladnom brownie kolaču rijetko tko može odoljeti. Ivana iz Neka jedu kolače ovaj recept osmislila je za ljubitelje spicy deserata, pa je jedan Botanica čili usitnila i umiješala u tijesto, no ljubitelji ljutog mogu slobodno dodati još jednu čili papričicu. Note tamne čokolade savršeno se spajaju s pikantnim notama čilija, pa se ne morate bojati ljutine ovog kolača. Ovaj recept prikladan je za jedan kalupa za loaf kruh ili pleh promjera 20 cm.
Sastojci:
Priprema:
1. Upaliti pećnicu na 170 °C
2. Na pari otopiti maslac i čokoladu, zatim u smjesu dodati sol i šećer.
3. Nakon što se smjesa malo ohladila, dodati jaja i promiješati.
4. Potom smjesi dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i čili koji je prethodno nasjeckan na sitno.
5. Kalup za loaf kruh obložiti papirom za pečenje, zatim uliti smjesu i peći 20 minuta
6. Čuvati umotano u foliju u frižideru kako bi bio što duže sočan, a za posluživanje ukrasiti Botanica čili vlasima.