Začini u rinfuzi

Đumbir

Začini u rinfuzi

Đumbir

Pogledajte opis u nastavku
Opis

Osobna karta

IME: Zingiber officinale

PORODICA: Zingiberaceae

ZEMLJA PODRIJETLA: Nigerija

IZGLED: vlaknasta struktura

OKUS: jedinstven, istovremeno sladak i ljut

LJEKOVITOST: potiče cirkulaciju i protok energije, potiče probavu, jača organizam, otklanja toksine iz organizma, pomaže kod prehlade

DIO BILJKE: gomolj

NAČIN OBRADE: gomolj se guli i reže kako bi se usitnio, a zatim se suši

Korištenje

KULINARSTVO: 

  • đumbirov prah koristi se za izradu kolača, ali i za svakodnevna jela
  • ukiseljeni đumbir česta je namirnica koja se jede uz sushi

UGOSTITELJSTVO: 

  • dekoracija i sastojak za tople napitke poput čaja, punča kao i kuhanog vina
  • sastojak u raznim smoothie-jima i koktelima kojima daje blagu spicy notu
  • dekoracija pića koja sadrže ginger beer
  • odlično se slaže sa drugim toplim začinima

Pakiranje i skladištenje

  • tamno, suho mjesto i sobna temperatura
  • rok trajanja: 24 mjeseca

Kokteli idealni za ovaj začin

Također pogledajte

Rozi papar

Sljedeći proizvod

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE