Začini u rinfuzi

Borovica

Začini u rinfuzi

Borovica

Pogledajte opis u nastavku
Opis

Osobna karta

IME: Juniperus communis

PORODICA: Cupressaceae

ZEMLJA PODRIJETLA: Makedonija

IZGLED: bobice tamno plave boje, tvrde teksture

OKUS: oštar i trpak; gorkasto-sladak

LJEKOVITOST: blagi diuretik, pomaže kod nadutosti, PMS-a, snižava šećer u krvi, koristi se kao sastojak u raznim lijekovima i tretmanima

DIO BILJKE: plod

NAČIN OBRADE: nakon berbe bobice se suše na suncu

Korištenje

KULINARSTVO: 

  • začin pri kuhanju, začin koji se dodaje juhama, ribljim i mesnim prerađevinama, umacima, marinadama, nadjevima

UGOSTITELJSTVO:

  • od borovice se proizvodi gin, vino i pivo, a kao dekoracija de dodaje u gin tonic kako bi dodatno naglasila okus gina 
  • odlično se nadopunjuje s mediteranskim začinskim biljem i citrusima






Pakiranje i skladištenje

  • tamno, suho mjesto i sobna temperatura
  • rok trajanja: 24 mjeseca

Kokteli idealni za ovaj začin

Također pogledajte

Kardamom

Sljedeći proizvod

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE