Začin

Mango & coconut cheesecake (gluten free)

Cheesecake torta poznata je po laganoj teksturi koja se savršeno spaja s voćnim kombinacijama, a dolazi u raznim verzijama i poznata je diljem svijeta. Ovaj cheesecake dolazi iz Neka jedu kolače slastičarnice i savršena je za ljubitelje kokosa i manga, te je savršena slastica za vaše goste. Posebnost ovog recepta je da se umjesto klasične baze od keksa, ovdje koristi Coconut crumble, koji se inače može koristiti kao dekoracija.

Za potrebe ovog recepta potreban je mikser, kalup za tortu Ø20 cm, pećnica te sastojci u nastavku.


Coconut crumble

Keks biskvit

  • 300 g coconut crumble
  • 40 g otopljenog neslanog maslaca 

Cheesecake krema

  • 500 g kremastog sira
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 1 žumanjak

Krema od kiselog vrhnja

  • 250 g kiselog vrhnja
  • 50 g sirupa od kokosa

Mango skuta


Postupak pripreme:

1. Kako bi napravili Coconut crumble, sve sastojke miksati da se dobije mrvičasta smjesa, rasporediti na pleh i peći 20 min na 180 °C, no tijekom pečenja otvarati pećnicu i miješati crumble.

2. Za Cookie layer, 300 g Coconut crumblea izmiksati u multipraktiku kako bi ga dodatno usitnili, zatim dodati rastopljeni maslac, promiješati i utisnuti u pleh promjera 20 cm .

3. Kako bi napravili Cheesecake cream, krem sir miksati sa šećerom, potom postupno dodavati jedno po jedno jaje i žumanjak. Kad se sve sjedini, preliti u pleh preko utisnutog cookie layera. Peći 10 minuta u pećnici na 160 °C, zatim smanjiti na 140 °C i peći 15-20 min – ovisno o vašoj pećnici. Bitno je da nakon pečenja gornji dio smjese dobije tvrdu koricu. 

4. Za Sour cream layer, izmiješati kiselo vrhnje i sirup od kokosa i preliti na pečeni cheesecake.

5. Za Mango kremu, u lončiću pomiješati pire od manga, šećer, sok od limete i maslac te kuhati. Kad smjesa zakuha, smanjiti temperaturu / plamen.

6. U posebnoj posudi izmiješati 3 jaja i 3 žumanjka. Kad smjesa na vatri zakuha, dodati malu količinu u posudu s jajima i žumanjcima i izmiješati. Kad se smjesa temperira, procijediti je u lončić, miješati i kuhati na niskoj temperaturi, pazeći da jaja ne koaguliraju.

7. Ohladiti mango kremu te ju preliti preko cheesecakea.

8. Ukrasiti Botanica dehidriranim kokosomBotanica dehidriranim mangom te svježim timijanom

9. Mango & coconut cheesecake staviti u frižider da se hladi preko noći. Ako ste u žurbi, hladite cheesecake minimalno 3 h prije posluživanja .


U slast!

 

Također pogledajte

Cherry bomb

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE