Začin

Slani karamel

Donosimo vam recept za Slani karamel kojeg možete koristiti kao preljev za sladoled, torte, kolače, palačinke, granolu, a možete ga jednostavno jesti i na žlicu. Recept za karamel uz dodatak Botanica soli s limunom i ružom osmislila je Ivana iz Neka jedu kolače, jednostavno ga je pratiti i gotov je za čas posla. Ubrzo će staklenka slanog karamel postati obvezan dodatak vaše kuhinje


Sastojci:


Postupak pripreme:

1. U lonac na srednju vatru staviti šećer.

2. U drugom loncu zagrijati vrhnje za šlag.

3. Početi miješati kad se šećer počne topiti i nastaviti miješati dok šećer ne dobije zlatnu boju, a zatim uliti prethodno zagrijano vrhnje i promiješati te ugasiti vatru.

4. U lonac dodati Botanica sol s limunom i ružom te maslac i miješati mikserom sve dok se ne dobije lijepa svilenkasta tekstura.

5. Uliti u staklenku, dekorirati Botanica soli s limunom i ružom i ohladiti.

7. Čuvati u frižideru i konzumirati po potrebi – kao preljev za sladoled, kolače, kekse, granolu, namaz za palačinke, a možete ga jesti i na žlicu. 


Također pogledajte

Tart od jabuka & bijele čokolade

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 40 €

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE