Kolači s kukuruznim brašnom popularni su u dalekom Meksiku, no ovaj kolač koji dolazi iz Neka jedu kolače slastičarne napravljen je s palentom i bademovim brašnom, bez glutena je, jednostavan za izradu i zadovojiti će osobe koji vode zdraviji način života. Recept je dostatan za dva kalupa za kruh (loaf kalupa).
Kukuruzni biskvit:
Dekoracija:
Postupak:
1. Kalupe obložiti papirom za pečenje.
2. Miksati maslac sa šećerom dok se ne dobije pjenasta smjesa, zatim postepeno dodavati jaja i bademovo brašno.
3. Dodati sok naranče i rum, promiješati i dodati palentu, prašak za pecivo i sol.
4. Izliti smjesu u pripremljene kalupe.
5. Peći na 160 °C 20 minuta, ovisno o pećnici.
6. Nakon pečenja ohladiti biskvit i ukrasiti s tučenim vrhnjem, dehidriranom limetom i rozom perzijskom ružom.