Začin

Corn & Almond cake (gluten free)

Kolači s kukuruznim brašnom popularni su u dalekom Meksiku, no ovaj kolač koji dolazi iz Neka jedu kolače slastičarne napravljen je s palentom i bademovim brašnom, bez glutena je, jednostavan za izradu i zadovojiti će osobe koji vode zdraviji način života. Recept je dostatan za dva kalupa za kruh (loaf kalupa).


Kukuruzni biskvit:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g Botanica smeđeg šećera s limetom
  • 300 g bademovog brašna
  • 6 jaja
  • sok jedne naranče
  • 2 žlice ruma
  • 200 g palente
  • 7 g praška za pecivo
  • prstohvat soli


Dekoracija:

Postupak:

1. Kalupe obložiti papirom za pečenje.

2. Miksati maslac sa šećerom dok se ne dobije pjenasta smjesa, zatim postepeno dodavati jaja i bademovo brašno.

3. Dodati sok naranče i rum, promiješati i dodati palentu, prašak za pecivo i sol.

4. Izliti smjesu u pripremljene kalupe.

5. Peći na 160 °C 20 minuta, ovisno o pećnici.

6. Nakon pečenja ohladiti biskvit i ukrasiti s tučenim vrhnjem, dehidriranom limetom i rozom perzijskom ružom.


Također pogledajte

Brownies

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE