Filip Pleteš, mlada zvijezda hrvatskog Masterchefa, osmislio
je rekontrukciju recepta spajanjem tajlandske i talijanske kuhinje te podjelio
s nama svoju verziju Pad Thai-a.
Sastojci:
- 2 režnja češnjaka
- 1 mladi luk
- 1 crvena paprika
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica aceto balsamica
- Botanica suhi bosiljak
- svježi bosiljak
- 2 kriške Botanica dehidriranog
bergamota
- šaka badema
- pola žlice Botanica češnjaka u
granulama
- 2 žlice Botanica spice genius
mješavine začina
- Tjestenina špageti n.5
- Topp'd crumble od rajčice i
crvenog curryja
Priprema:
- Za početak zagrijte dvije tave, jednu s maslinovim uljem, a
drugu bez.
- U tavu s maslinovim uljem dodajte mladi luk, češnjak, crvenu
papriku, žlicu Botanica češnjaka u granulama i žlicu aceto balzamica.
- Staviti kuhati vodu za tjesteninu u lonac, koju dobro posolite.
- U drugu tavu bez maslinovog ulja tostirajte bademe, te ih
stavite sa strane da se ohlade.
- Dodajte tjesteninu u lonac, te ju kuhajte prema uputstvima
proizvođača.
- U tavu s povrćem dodajte dvije žlice Botanica spice genius
začina.
- Nakon toga u mužaru izdrobite dehidrirani bergamot i bademe,
te ih pripremite za začinjavanje tjestenine.
- Iscijedite tjesteninu, ali sačuvajte škrobnu vodu koju ćete
dodati u tavu s povrćem, zajedno sa tjesteninom.
- Iskuhajte do kraja škrobnu vodu u tavi, kako bi tjestenina
postala ukusna i kremasta.
- U
tjesteninu dodajte začine iz mužara
- Poslužite u duboki tanjur, te na kraju dodajte vrh bosiljka te
posipajte sa Topp'd crumbleom od rajčice i crvenog curryja.
Dobar tek !