Začin

Pad Thai Italiano

Filip Pleteš, mlada zvijezda hrvatskog Masterchefa, osmislio je rekontrukciju recepta spajanjem tajlandske i talijanske kuhinje te podjelio s nama svoju verziju Pad Thai-a.

Sastojci: 

  • 2 režnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 1 crvena paprika
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica aceto balsamica
  • Botanica suhi bosiljak
  • svježi bosiljak
  • 2 kriške Botanica dehidriranog bergamota
  • šaka badema
  • pola žlice Botanica češnjaka u granulama
  • 2 žlice Botanica spice genius mješavine začina
  • Tjestenina špageti n.5
  • Topp'd crumble od rajčice i crvenog curryja

 

Priprema:

  1. Za početak zagrijte dvije tave, jednu s maslinovim uljem, a drugu bez.
  2. U tavu s maslinovim uljem dodajte mladi luk, češnjak, crvenu papriku, žlicu Botanica češnjaka u granulama i žlicu aceto balzamica.
  3. Staviti kuhati vodu za tjesteninu u lonac, koju dobro posolite.
  4. U drugu tavu bez maslinovog ulja tostirajte bademe, te ih stavite sa strane da se ohlade.
  5. Dodajte tjesteninu u lonac, te ju kuhajte prema uputstvima proizvođača.
  6. U tavu s povrćem dodajte dvije žlice Botanica spice genius začina.
  7. Nakon toga u mužaru izdrobite dehidrirani bergamot i bademe, te ih pripremite za začinjavanje tjestenine.
  8. Iscijedite tjesteninu, ali sačuvajte škrobnu vodu koju ćete dodati u tavu s povrćem, zajedno sa tjesteninom.
  9. Iskuhajte do kraja škrobnu vodu u tavi, kako bi tjestenina postala ukusna i kremasta.
  10. U tjesteninu dodajte začine iz mužara
  11. Poslužite u duboki tanjur, te na kraju dodajte vrh bosiljka te posipajte sa Topp'd crumbleom od rajčice i crvenog curryja. 

 

 Dobar tek !

Također pogledajte

Rižoto sa gamberima

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE