Začin

Rižoto sa gamberima

Kako je naša MasterChef zvijezda Filip Pleteš porijeklom s mora, tako je za vas pripremio jedan recept rižota sa gljivama i gamberima kojega je upotpunio Botanica začinima za najfiniji obrok dana.


Sastojci:

  • 200g svježih gambera
  • 200g riže
  • 150g gljiva po vašem izboru
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • pola jušne žlice Botanica češnjaka u granulama
  • pola jušne žlice Botanica ljutike
  • pola jušne žlice Botanica ružmarina
  • prstohvat Botanica chili vlasi
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • pola glavice luka
  • 75g maslaca
  • 75g Pecorino sira

 

Priprema:

  1. U jednom loncu popržite gljive i gambere, dodajte vodu, te ih pripremite za temeljac koji koristite za podlijevanje rižota.
  2. U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte Botanica češnjak u granulama, Botanica ružmarin i luk.
  3. Kada luk pozlati, dodajte Arborio rižu i Botanica ljutiku, te čekajte da i ona poprimi zlatnu boju.
  4. U međuvremenu narežite gljive na četvrtine.
  5. Kada je rižoto pozlatio dodajte 1 dcl dobrog bijelog vina.
  6. Nakon toga dodajte gljive, te miješajte rižoto.
  7. Kako rižoto bude “pio” tekućinu tako ga podlijevajte temeljcem koji se kuhao u odvojenim loncu.
  8. Kušajte rižoto kako bi znali ako ste blizu al dente tvrdoće riže.
  9. 1 minutu prije kraja, dodajte svježe gambere kako se ne bi prekuhali.
  10. Kada je rižoto pri kraju, maknite ga s vatre, te dodajte maslac i pecorino sir.
  11. Minutu, dvije miješajte rižoto kako bi se svi sastojci dobro povezali.
  12. Kada se rižoto “odmorio” servirajte ga na tanjur, te na vrh stavite Botanica chilli vlasi, kako bi mu dali jednu blagu pikantnu notu.


Dobar tek!

 

Također pogledajte

Zdrava salata

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE