Za sve ljubitelje zdravih jela, Filip Pleteš osmislio je
recept zdrave salate sa crunchy twistom. Spoj povrća i kremastog umaka daje
savršenu podlogu za naš novi Topp’d posip od zelenog pesta i sezama.
Sastojci:
- 1 granny smith jabuka
- šaka oraha
- pola šake Botanica zvjezdastog
anisa
- 1 svježi grejp
- 4 kriške Botanica dehidriranog
grejpa
- 1 jušna žlica Botanica borovice
- 200g svježeg špinata
- 4 cherry rajčice
- 200 ml kefira
- 2 jušne žlice Botanica tzatziki
mješavine začina
- 1 jušna žlica Topp'd posipa od
zelenog pesta i sezama
Priprema:
- Za početak operite špinat, te ga
ostavite sa strane da se ocijedi.
- Tostirajte Botanica zvjezdasti
anis i orahe kako bi iz njih izvukli sve okuse.
- Nakon toga pomiješajte 200 ml
kefira sa 2 jušne žlice tatziki mješavine začina, te stavite u frižider kako bi
se umak ohladio te bio osvježavajući.
- Grejp i jabuku narežite na
ploške.
- U tanjur prvo složite špinat, te
dodajte ostale sastojke redom.
- Za kraj dodajte kefir sa
ohlađenim tzatziki umakom, te Topp’d posip od zelenog pesta i sezama, kako bi
dobili ukusan crunchy element na vrhu vaše salate.
Dobar tek!