Začin

Gallete sa ricottom i voćem

1.Prhko tijesto 

Sastojci: 

  • 250 g maslaca
  • 150 šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 350 g brašna
  • 30 g rižinog braša
  • 30 g badem brašna
  • Prstohvat soli

2.Badem Ricotta punjenje (filling)


1.Priprema:

  1. Miksati maslac i  šećer.
  2. Dodati jedno jaje te ostatak suhih sastojaka.
  3. Zamijesiti u kompaktnu smjesu i tijesto ostaviti da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena.

       2.Priprema:

  1. Maslac i šećer miksajte dok se smjesa ne zapjeni.
  2. U pjenastu smjesu dodajte naribanu koricu limuna.
  3. Jaja  povežite sa ricottom te dodavajte nasumično jaja pa suhe sastojke u pjenastu smjesu, cijelo vrijeme miksajući.
  4. Tijesto koje je odstajalo u frižideru razvaljajte na krugove promjera cca 20ak centimetara.
  5. Nadjev rasporediti po tijestu.
  6. Narezati voće po želji te poredati preko nadjeva.
  7. Rubove tijesta presavinuti preko voća te rubove premazati bjelanjkom te posuti Botanica šećerom od limuna.
  8. Peći na 180 stupnjeva 15 minuta, te na kraju ukrasiti po želji.


Dobar tek!

Također pogledajte

Bruschetta

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE