Začini u rinfuzi

Kardamom

Začini u rinfuzi

Kardamom

Pogledajte opis u nastavku
Opis

Osobna karta

IME: Elettaria cardamomum L.

PORODICA: Zingiberaceae

ZEMLJA PODRIJETLA: Gvatemala

IZGLED: plod je je zelena trostruka ovalna kapsula koja sadrži do 18 tamnih, tvrdih sjemenki veličine zrna papra

OKUS: okusom podsjeća na metvicu, citruse, papar, klinčić i piment

LJEKOVITOST: bogat željezom, magnezijem, kalijem, vitaminom C, potiče probavu, smanjuje žgaravicu, potiče cirkulaciju i smanjuje depresiju

DIO BILJKE: plod

NAČIN OBRADE: Plodovi se beru neposredno prije zrelosti, čiste i osuše na suncu ili u dehidratoru

Korištenje

KULINARSTVO: 

  • tradicionalno se kao začin koristi u indijskoj kuhinji, u proizvodnji sladoleda, kave, kolače i slično

UGOSTITELJSTVO: 

  • začin za kuhano vino, koktele i ostale napitke
  • arapska kava tradicionalno se pije s kardamomom
  • kompleksan začin - savjetujemo da ga se ne koristi u kombinaciji s drugim kompleksnim začinima
  • lijepo se slaže s ljutim začinima poput čilija i đumbira

Pakiranje i skladištenje

  • tamno, suho mjesto i sobna temperatura
  • rok trajanja: 24 mjeseca

Kokteli idealni za ovaj začin

Također pogledajte

Sol s limunom i ružom

Sljedeći proizvod

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE