Začini u rinfuzi

Čili cijeli

Začini u rinfuzi

Čili cijeli

Pogledajte opis u nastavku
Opis

Osobna karta

IME: Caspici fructus acer

PORODICA: Capsicum

ZEMLJA PODRIJETLA: Kina

IZGLED: uske, ušiljene papričice, crvene boje

OKUS: umjereno ljuto, ukoliko se želi pojačati ljutina, papričicu je potebno prelomiti kako bi sjemenke, koje su više ljute, izašle van

LJEKOVITOST: bogat vitaminima C i A, beta-karotenima, poboljšava probavu, djeluje protuupalno, potiče mršavljenje, smanjuje kolesterol i sprječava zgrušavanje krvnih stanica

DIO BILJKE: plod

NAČIN OBRADE: zrele čili papriči se suše cjelovite


Korištenje

KULINARSTVO: 

  • papričice se melju kako bi se dobio začin u prahu, popularna u meksičkoj, tajlandskoj, indijskoj, filipinskoj kuhinji, sastojak u juhama, uljima, smjesama začina, ali i slastica

UGOSTITELJSTVO: 

  • začin i dekoracija u raznim toplim i hladnim koktelima kojima daje blagu spicy notu
  • koristi se za infuziju bittera i koktela na bazi vodke i tekile, a od njega se rade i sirupi
  • lijepo se slaže s đumbirom, kardamomom i citrusima

Pakiranje i skladištenje

  • tamno, suho mjesto i sobna temperatura
  • rok trajanja: 24 mjeseca

Kokteli idealni za ovaj začin

Također pogledajte

Piment

Sljedeći proizvod

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE