Začini u rinfuzi

Cassia vera

Začini u rinfuzi

Cassia vera

Pogledajte opis u nastavku
Opis

Osobna karta

IME: Cinnamomum burmanii

PORODICA: Lauraceae

ZEMLJA PODRIJETLA: Indonezija

IZGLED: štapići drvenaste strukture i smeđe boje

OKUS: drven, podsjeća na cimet

LJEKOVITOST: prirodno sredstvo protiv bolova, depresije, upala, virusnih infekcija

DIO BILJKE: kora

NAČIN OBRADE: Kad je stablo Cassia vere staro 2 godine, kora se ljušti sa stabljike i reže u štapiće koji se zatim suše

Korištenje

KULINARSTVO: 

  • kao začin za mesna jela, kolače, sladolede i ostale slastice

UGOSTITELJSTVO: 

  • kao začin za tople i hladne koktele, najčešće punč, čaj i kuhano vino
  • odlično se slaže s dehidriranom jabukom, kruškom i narančom kao i u kombinacijama s čokoladom i kavom

Pakiranje i skladištenje

  • tamno, suho mjesto i sobna temperatura
  • rok trajanja: 24 mjeseca

Kokteli idealni za ovaj začin

Također pogledajte

Zvjezdasti anis

Sljedeći proizvod

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE