Začini u rinfuzi

Rozi papar

Začini u rinfuzi

Rozi papar

Pogledajte opis u nastavku
Opis

Osobna karta

IME: Schinus terebinthifolius

PORODICA: Anacardiacee

ZEMLJA PODRIJETLA: Brazil

IZGLED: izgledom podsjeća na crvene bobice papra, s ljuskicama 

OKUS: aromatičan i sladak, više nego ljut

LJEKOVITOST: ima antiseptička i dezinfekcijska svojstva, pomaže kod bronhitisa, reumatizma i infekcija mokraćnog sustava

DIO BILJKE: plod

NAČIN OBRADE: kada dozriju, grozdovi rozog papra se beru i suše. Prilikom sušenja, ljuskice mogu popucati


Korištenje

KULINARSTVO: 

  • kao začin raznih ribljih jela, rižota, mesa, octa i vina kao i dekoracija desertima
  • kao mješavina s crnim i zelenim paprom


UGOSTITELJSTVO: 

  • dekoracija u pićima produžena tonicom i sodom, poput gin&tonica
  • lijepo se slaže sa začinskim biljem poput mente i ružmarina, ali i začinima poput đumbira

Pakiranje i skladištenje

  • tamno, suho mjesto i sobna temperatura
  • rok trajanja: 24 mjeseca

Kokteli idealni za ovaj začin

Također pogledajte

Čili vlasi

Sljedeći proizvod

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE