Sezona trešanja i višanja je ispred nas što znači samo jedno – vrijeme je za kolače! Ova kolač prozračne teksture s mascarpone kremom izuzetno primamljivo izgleda i lako je za pripremu. Ivana iz Neka jedu kolače donosi današnji recept koji je stvoren za uživanje u sunčanom vremenu.
Sponge biskvit:
Mascarpone krema:
Postupak pripreme:
1. Za pripremu biskvita, omekšali maslac miksati sa šećerom do pjenaste teksture.
2. Dodavati nasumično jaja i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
3. Biskvit izliti na pleh 20x30 cm, trešnje procijeniti od viška soka i rasporediti ih po biskvitu. Peći na 10 min na 180 °C.
4. Dok se biskvit peče, odvojiti 100 g vrhnja za šlag i ostaviti sa strane. Preostalih 400 g vrhnja za šlag pjenasto izmiksati.
5. U posebnoj posudi razraditi mascarpone sa šećerom u prahu.
6. Prethodno odvojenih 100 g vrhnja za šlag zagrijati do vrenja i dodati prethodno namočene listove želatine.
7. Vrhnje sa rastopljenom želatinom dodati u mascarpone. Izmiješati te na kraju dodati vrhnje za šlag i miksati dok dobijete finu ujednačenu kremu.
8. Ohlađeni biskvit rezati u krugove promjera 8 cm.
9. Na izrezani biskvit istisnuti kremu, slagati novi biskvit na nju, potom ponovno istisnuti kremu.
10. Ukrasiti svježom višnjom ili trešnjom.
Uživajte!