Donosimo vam recept za Slani karamel kojeg možete koristiti kao preljev za sladoled, torte, kolače, palačinke, granolu, a možete ga jednostavno jesti i na žlicu. Recept za karamel uz dodatak Botanica soli s limunom i ružom osmislila je Ivana iz Neka jedu kolače, jednostavno ga je pratiti i gotov je za čas posla. Ubrzo će staklenka slanog karamel postati obvezan dodatak vaše kuhinje
Sastojci:
Postupak pripreme:
1. U lonac na srednju vatru staviti šećer.
2. U drugom loncu zagrijati vrhnje za šlag.
3. Početi miješati kad se šećer počne topiti i nastaviti miješati dok šećer ne dobije zlatnu boju, a zatim uliti prethodno zagrijano vrhnje i promiješati te ugasiti vatru.
4. U lonac dodati Botanica sol s limunom i ružom te maslac i miješati mikserom sve dok se ne dobije lijepa svilenkasta tekstura.
5. Uliti u staklenku, dekorirati Botanica soli s limunom i ružom i ohladiti.
7. Čuvati u frižideru i konzumirati po potrebi – kao preljev za sladoled, kolače, kekse, granolu, namaz za palačinke, a možete ga jesti i na žlicu.