Začin

Cherry bomb

Sezona trešanja i višanja je ispred nas što znači samo jedno – vrijeme je za kolače! Ova kolač prozračne teksture s mascarpone kremom izuzetno primamljivo izgleda i lako je za pripremu. Ivana iz Neka jedu kolače donosi današnji recept  koji je stvoren za uživanje u sunčanom vremenu. 


Sponge biskvit:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 200 g šećera 
  • 50 g Botanica smeđeg šećera s limunom 
  • 250 g jaja
  • 250 brašna
  • 5 g praška za pecivo 
  • 200 g očišćenih višanja ili trešanja 


Mascarpone krema: 

  • 500 g mascarpone kreme
  • 500 g vrhnja za šlag
  • 125 šećera u prahu
  • 3 lista želatine


Postupak pripreme:

1. Za pripremu biskvita, omekšali maslac miksati sa šećerom do pjenaste teksture.

2. Dodavati nasumično jaja i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

3. Biskvit izliti na pleh 20x30 cm, trešnje procijeniti od viška soka i rasporediti ih po biskvitu. Peći na 10 min na 180 °C. 

4. Dok se biskvit peče, odvojiti 100 g vrhnja za šlag i ostaviti sa strane. Preostalih 400 g vrhnja za šlag pjenasto izmiksati.

5. U posebnoj posudi razraditi mascarpone sa šećerom u prahu.

6. Prethodno odvojenih 100 g vrhnja za šlag zagrijati do vrenja i dodati prethodno namočene listove želatine.

7. Vrhnje sa rastopljenom želatinom dodati u mascarpone. Izmiješati te na kraju dodati vrhnje za šlag i miksati dok dobijete finu ujednačenu kremu.

8. Ohlađeni biskvit rezati u krugove promjera 8  cm.

9. Na izrezani biskvit istisnuti kremu, slagati novi biskvit na nju, potom ponovno istisnuti kremu.

10. Ukrasiti svježom višnjom ili trešnjom.


 Uživajte!


Također pogledajte

Choux od jagoda i grejpa

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE