Začin

Tart od jabuka & bijele čokolade

Ovaj recept savršen je za sve ljubitelje deserata s jabukama i one koji će to tek postati. Ivana Čuljak iz Neka jedu kolače napisala je vlastitu inačicu za francuske tartove, te ga je upotpunila s kremom od bijele čokolade i pireom od jabuka koje je napravila uz Botanica smeđi šećer s limunom.


Prhko tijesto:

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 160 šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak 
  • 350 g brašna
  • 60 g rižinog brašna
  • Prstohvat soli


Pire od jabuke:


Ganache od bijele čokolade:

  • 350 g bijele čokolade
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 30 g maslaca
  • Prstohvat soli


Postupak:

1. Za prhko tijesto, pomiješati suhe sastojke: šećer u prahu, brašno, rižino brašno i sol.

3. Miksati maslac i šećer dok se ne povežu, a zatim dodati jaje i žumanjak. Kad se sastojci povežu, postepeno dodavati prethodno pomiješane suhe sastojke.

4. Zamijesiti i ostavili u hladnjaku na sat vremena da se ohladi. 

5. Razvaljati tijesto u kalup od tarta promjera 23 cm ( ili u manje kalupe promjera 8 cm). Peći na 180 °C 10-12 min, ovisno o vašoj pećnici. Ostaviti tarteve da se ohlade.

5. Za pire od jabuka, isjeći jabuke na četvrtine, očistiti ih od sjemenki i pomiješati ih s Botanica smeđim šećerom od limuna.

6. Rasporediti na pleh i peći u pećnici na 190 °C cca 20 minuta dok jabuke ne omekšaju. Izmiksati i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi njima puniti tarteve.

7. Za ganache od bijele čokolade, izlomiti čokoladu na manje komade, zatim zagrijati vrhnje za šlag pa ga preliti u dva navrata preko izlomljene čokolade. Miješati dok se ne čokolada ne otopi pa dodati maslac.

8. Tarteve slagati tako da ih se prvo puni pireom od jabuke, a zatim prelje sa ganacheom od bijele čokolade.

9. Tarteve staviti u hladnjak na sat vremena kako bi se stisnuli, pa ih ukrasiti sa tučenim vrhnjem po želji i Botanica dehidriranim jabukama.


Također pogledajte

Corn & Almond cake (gluten free)

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE