Začin

Brownies

Čokoladnom brownie kolaču rijetko tko može odoljeti. Ivana iz Neka jedu kolače ovaj recept osmislila je za ljubitelje spicy deserata, pa je jedan Botanica čili usitnila i umiješala u tijesto, no ljubitelji ljutog mogu slobodno dodati još jednu čili papričicu. Note tamne čokolade savršeno se spajaju s pikantnim notama čilija, pa se ne morate bojati ljutine ovog kolača. Ovaj recept prikladan je za jedan kalupa za loaf kruh ili pleh promjera 20 cm. 


Sastojci:

  • 300 g tamne čokolade za kuhanje
  • 200 g maslaca 
  • 5 g soli
  • 200 g šećera
  • 150 g brašna
  • 50 g tamnog kakaa
  • 5 jaja
  • 5 g praška za pecivo
  • Botanica čili cijeli


Priprema:

1. Upaliti pećnicu na 170 °C

2. Na pari otopiti maslac i čokoladu, zatim u smjesu dodati sol i šećer.

3. Nakon što se smjesa malo ohladila, dodati jaja i promiješati.

4. Potom smjesi dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i čili koji je prethodno nasjeckan na sitno.

5. Kalup za loaf kruh obložiti papirom za pečenje, zatim uliti smjesu i peći 20 minuta

6. Čuvati umotano u foliju u frižideru kako bi bio što duže sočan, a za posluživanje ukrasiti Botanica čili vlasima.



Također pogledajte

Mojito Panna Cotta

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE