Začin

Mojito Panna Cotta

Panna Cotta talijanski je recept, a u prijevodu znači kuhana krema.  Ivana iz Neka Jedu Kolače ovome klasičnom receptu je dala  je osvježavajuću notu mente, limete i ruma. Svi ljubitelji Mojito koktela sigurno će uživati u ovome receptu kojeg možete lako i brzo napraviti kod kuće. 

Panna Cotta:


Preljev od limete: 

  • 2 dcl soka od limete
  • 100 g šećera
  • 20 g gustina 
  • 30 g ruma
  • 75 g vode 


1. Kako bi napravili panna cottu, kuhati vrhnje, mlijeko,  šećer i mentu do vrenja i ostaviti 30 minuta da menta pusti aromu.

2. Za to vrijeme, listove želatine natopiti u hladnoj vodi.

3. Kad je menta pustila aromu, dodati želatinu i sve skupa procijeniti kroz sito.

4. Uliti u čašice ili staklenke i staviti u hladnjak na par sati.

5. U međuvremenu pripremiti preljev od limete. Kuhati sok od limete sa šećerom dok se ne zgusne. 

6. Gustin pomiješati s vodom i dodati u sok, pa miješati dok se ne zgusne.

7. Na kraju dodati rum po vašem ukusu.

8. Uliti preko ohlađene Panna Cotte i staviti u hladnjak da se sve stisne.

9. Dekorirati sa svježom mentom i Botanica dehidriranom limetom.



Također pogledajte

Mousse od bijele čokolade

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE