Panna Cotta talijanski je recept, a u prijevodu znači kuhana krema. Ivana iz Neka Jedu Kolače ovome klasičnom receptu je dala je osvježavajuću notu mente, limete i ruma. Svi ljubitelji Mojito koktela sigurno će uživati u ovome receptu kojeg možete lako i brzo napraviti kod kuće.
Panna Cotta:
Preljev od limete:
1. Kako bi napravili panna cottu, kuhati vrhnje, mlijeko, šećer i mentu do vrenja i ostaviti 30 minuta da menta pusti aromu.
2. Za to vrijeme, listove želatine natopiti u hladnoj vodi.
3. Kad je menta pustila aromu, dodati želatinu i sve skupa procijeniti kroz sito.
4. Uliti u čašice ili staklenke i staviti u hladnjak na par sati.
5. U međuvremenu pripremiti preljev od limete. Kuhati sok od limete sa šećerom dok se ne zgusne.
6. Gustin pomiješati s vodom i dodati u sok, pa miješati dok se ne zgusne.
7. Na kraju dodati rum po vašem ukusu.
8. Uliti preko ohlađene Panna Cotte i staviti u hladnjak da se sve stisne.
9. Dekorirati sa svježom mentom i Botanica dehidriranom limetom.