Pinca ili
slatki kruh tradicionalan je i nezaboravan dio uskršnjeg stola. Ivana Čuljak iz Neka jedu
kolače osmislila je recept za meku i ukusnu pincu sa Botanica šećerom
od naranče.
Sastojci za
tijesto:
Sastojci za
premaz:
Priprema:
1. Kvasac
pomiješati sa toplim mlijekom i 75g običnog šećera da se aktivira.
2. Dodati u
smjesu brašno, Botanica smeđi šećer s narančom, sol i mljevenu Botanica
dehidriranu naranču. Uz stalno miješanje dodati ostale sastojke.
3. Tijesto
prekrijte folijom i ostavite da se diže 2 sata na toplome.
4. Tijesto
ponovo premijesiti, po potrebi dodati još malo brašna, oblikovati u kuglu.
*Idealno bi bilo opet ostaviti pokriveno da se diže još par minuta.
5. Tijesto zarežite oštrim nožem ili škarama na tri strane, premazati razmućenim
bjelanjkom i grubo usitnjenim šećerom u kocki.
6. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 170ºC 30 min. *Vrijeme pečenja ovisi i o jačini vaše pećnice