Začin

Pinca

Pinca ili slatki kruh tradicionalan je i nezaboravan  dio uskršnjeg stola. Ivana Čuljak iz Neka jedu kolače osmislila je recept za meku i ukusnu pincu sa Botanica šećerom od naranče.


Sastojci za tijesto:

  • 750 g glatkog brašna
  • 75 g Botanica smeđeg šećera s narančom
  • prstohvat soli
  • 30 g mljevene Botanica dehidrirane naranče
  • 60 g svježeg kvasca (kvasac i pol)
  • 150 ml toplog mlijeka
  • 75 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 3 jaja
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice ruma
  • sok jedne naranče


Sastojci za premaz:

  • Bjelanjak
  • Šećer u kocki


Priprema:

1. Kvasac pomiješati sa toplim mlijekom i 75g običnog šećera da se aktivira.

2. Dodati u smjesu brašno, Botanica smeđi šećer s narančom, sol i mljevenu Botanica dehidriranu naranču. Uz stalno miješanje dodati ostale sastojke.

3. Tijesto prekrijte folijom i ostavite da se diže 2 sata na toplome.

4. Tijesto ponovo premijesiti, po potrebi dodati još malo brašna, oblikovati u kuglu. *Idealno bi bilo opet ostaviti pokriveno da se diže još par minuta.

5. Tijesto zarežite oštrim nožem ili škarama na tri strane, premazati razmućenim bjelanjkom i grubo usitnjenim šećerom u kocki.

6. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na cca 170ºC 30 min. *Vrijeme pečenja ovisi i o jačini vaše pećnice


Uživajte!

Također pogledajte

Pad Thai Italiano

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE