Za početak, stavite kuhati vodu gdje kasnije kuhate mrkvu i kukuruz.
Dok voda zakuhava u odvojenu tavu dodajte kardamom, curry i ljutiku te kratko zapržite i dodajte maslinovo ulje. Nakon toga dodajte u istu tavu svježi sok od limete, bijelo vino i sok od jabuke.
Nakon što je voda zakuhala kuhajte kukuruz i mrkvu dok ne omekšaju.
U drugu tavu nakon što je tekućina skoro isparila dodajte 150 ml pasate i bosiljka te lagano smanjite vatru.
Nakon što ste skuhali mrkvu i kukuruz dodajte ih u posudu štapnog miksera, te dodajte maslinovog ulja, maslaca i ružmarina te blendajte dok ne dobijete lijepu finu kremu.
U novu tavu zagrijite žlicu ulja gdje ćete ispeći filet oslića na jakoj vatri.
Nakon što je je filet dobio lijepu boju na jednoj strani, okrenite ga i pržite još minutu ili dvije na drugoj strani uz dodatak ružmarina i majčine dušice.
U tanjur stavite kao podlogu kremu od mrkve i kukuruza koju ste napravili te na to dodajte Topp’d posip od mrkve i đubira , te položite file ribe na nju. Sa strane poslužite pikantni umak od curry-a i cardamoma.