Začin

Daily catch

Sastojci:


Priprema: 

  1. Za početak, stavite kuhati vodu gdje kasnije kuhate mrkvu i kukuruz.
  2. Dok voda zakuhava u odvojenu tavu dodajte kardamom, curry i ljutiku te kratko zapržite i dodajte maslinovo ulje. Nakon toga dodajte u istu tavu svježi sok od limete, bijelo vino i sok od jabuke.
  3. Nakon što je voda zakuhala kuhajte kukuruz i mrkvu dok ne omekšaju.
  4. U drugu tavu nakon što je tekućina skoro isparila dodajte 150 ml pasate i bosiljka te lagano smanjite vatru.
  5. Nakon što ste skuhali mrkvu i kukuruz dodajte ih u posudu štapnog miksera, te dodajte maslinovog ulja, maslaca i ružmarina te blendajte dok ne dobijete lijepu finu kremu.
  6. U novu tavu zagrijite žlicu ulja gdje ćete ispeći filet oslića na jakoj vatri.
  7. Nakon što je je filet dobio lijepu boju na jednoj strani, okrenite ga i pržite još minutu ili dvije na drugoj strani uz dodatak ružmarina i majčine dušice.
  8. U tanjur stavite kao podlogu kremu od mrkve i kukuruza koju ste napravili te na to dodajte Topp’d posip od mrkve i đubira , te položite file ribe na nju. Sa strane poslužite pikantni umak od curry-a i cardamoma.


Dobar tek !


Također pogledajte

Dehidrirana naranča (Citrus sinensis)

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE