Začin

Red velvet cake

Paprenjaci biskvit

Sastojci:
  • 660 g glatkog brašna
  • 1 žličica sode
  • pola žlice praška za pecivo
  • 1 žličice soli
  • 3 žličice đumbira
  • 4 žličice cimeta
  • 2 žličice papra
  • 120 g šećera
  • 230 maslaca
  • 300 meda
  • 2 jaja
  • Crvena boja u prahu 
  • Botanica Star anis
  • Botanica Cassia vera

Krema od sira

 Sastojci:

  • 250 g mascarponea
  • 200 g krem sira
  • 250ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 lista želatine
  • +50 ml vrhnja za šlag

 

Paprenjaci biskvit (priprema):

1. Miksati maslac i med, dodati jaja pa sve suhe sastojke postepeno. Ukoliko smjesa bude suha dodati i par žlica vode.

2. Izraditi dobro rukama u kompaktnu smjesu.

 *Smjesu je najbolje zamotati u foliju i ostaviti minimalno pola sata da odstoji.

3. Razvaljati tijesto debljine par mm  i kalupom promjera 20 cm oblikovati najmanje 3 kore. Od ostatka biskvita praviti božićne ukrase za tortu.

4. Peći 10 minuta na 170.

*Vrijeme ovisi i o samoj pećnici.

Krema od sira (priprema):

1. Izmutiti 250g vrhnja za šlag.

2. Drugim nastavkom, lopaticom izmiksati mascarpone i krem sir sa šećerom u prahu. 

3. Ostatak vrhnja zagrijati u lončiću. Kad je vrhnje zagrijano maknuti sa vatre i dodati želatinu da se rastopi u vrhnju.

4. Dok se mascarpone miksa pažljivo dodavati vrhnje. Nakon što se smjesa povezala dodati prethodno izmiksano vrhnje za šlag.

5. Ohladiti.

Slaganje:

1. Na ohladeni biskvit staviti red kreme, red biskvita i ponoviti tako još dva puta.

2. Tortu ukrasiti sa zvjezdicama ili drugim božićnim ukrasima te cimetom i zvjezdastim anisom.



Također pogledajte

Koktel od kave

Pogledaj priču

BESPLATNA DOSTAVA za narudžbe iznad 300 kn

*vrijedi samo za dostave unutar EU

VIDI PROIZVODE