Paprenjaci
biskvit
Krema
od sira
Paprenjaci biskvit (priprema):
1. Miksati
maslac i med, dodati jaja pa sve suhe sastojke postepeno. Ukoliko smjesa bude
suha dodati i par žlica vode.
2. Izraditi
dobro rukama u kompaktnu smjesu.
4. Peći
10 minuta na 170.
*Vrijeme ovisi i o samoj pećnici.
1. Izmutiti 250g vrhnja za šlag.
2. Drugim nastavkom, lopaticom izmiksati mascarpone i krem sir sa šećerom u prahu.
3. Ostatak vrhnja zagrijati u lončiću. Kad je vrhnje zagrijano maknuti sa vatre i dodati želatinu da se rastopi u vrhnju.
4. Dok se mascarpone miksa pažljivo dodavati vrhnje. Nakon što se smjesa povezala dodati prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
5. Ohladiti.
Slaganje:
1. Na
ohladeni biskvit staviti red kreme, red biskvita i ponoviti tako još dva puta.
2. Tortu
ukrasiti sa zvjezdicama ili drugim božićnim ukrasima te cimetom i zvjezdastim
anisom.